Alexis Vuillermoz (Team AG2R La Mondiale) weet na een geweldige aanval op de laatste beklimming als eerste de finish te bereiken tijdens de 8e etappe in Mûr-de-Bretagne en wint hiermee zijn eerste etappe in de Tour de France. Twee keer viel Alexis (27) op zijn nieuwe FOCUS Izalco Max vanuit het peloton aan. Toen hij voor de tweede keer versnelde, slaagde hij erin om voldoende ver van het peloton weg te rijden. Deze overwinning is de tot nu toe belangrijkste van het seizoen. Dat geldt met name voor de nieuwe Izalco MAX die is voorzien van de elektronische SRAM-groep.

Het is bovendien de eerste Franse overwinning in de Tour de France van 2015. "Ik was derde op de Muur van Hoei. Dat was al ongelofelijk", vertelde hij na de etappe. "Daarom wilde ik vandaag iets bijzonders proberen. Ik heb het twee tot drie keer geprobeerd. Uiteindelijk is het bij de derde keer gelukt. Ik wist wel dat er iemand achter mij zat, maar ik heb mijn hoofd laten zakken en ben zo snel mogelijk doorgefietst. Ik realiseer me nu pas dat ik de etappe heb gewonnen."

"Ik was er in het begin niet zo zeker van of ik het in de bergen tegen Chris Froome kon opnemen, maar op een laatste beklimming zoals deze, verander ik in een vechter, omdat ik weet dat ik hier kans maak. Dit soort beklimmingen liggen mij wel. Daarom ben ik ook heel tevreden over vandaag. Zulke etappeprofielen zijn mijn specialiteit. Dat geldt niet voor de bergen. In de bergen is het mijn taak om mijn ploeggenoten te helpen."

Afbeelding

ALEXIS REED
IZALCO MAX

Afbeelding
social share