Specificaties

Mountainbike Rider heeft de VICE Factory uitgebreid getest en deze fiets tot absolute kooptip uitgeroepen. De conclusie van de testers: er zit duidelijk meer potentieel in de VICE dan het veerbereik doet vermoeden. Tijdens het fietsen wordt je alleen maar blij.

"De moderne geometrie met korte liggende achtervorken, een lange reach en een korte stuurpen brengen zoveel veiligheid over dat het veerbereik van 120/130 mm veel groter lijkt en deze fiets de eigenschappen van een echte downhiller heeft."

Over het frame schreef de testcrew:

"Geen carbon, geen hevel, geen tierlantijntjes – de "Vice" concentreert zich op de essentie en doet dat verdomd goed. De klassieke achterbouw met één scharnierpunt past perfect bij de vork en scoort zodoende met name door prestaties in plaats van door chique details zoals een interne kabelgeleiding, spatborden en gecompliceerde linkageconstructies."

Conclusie: Wie als beginner op zoek is naar een trailbike waarmee je snel voortgang kunt boeken en veel plezier kunt beleven, kan het beste voor de "Vice Factory" kiezen. Een zinvolle opbouw completeert deze doordachte en geweldige bike met één scharnierpunt die met name door zijn behendigheid en speelsheid op de trail weet te overtuigen. Het aanvankelijk klein lijkende veerbereik van 120 resp. 130 mm voelt tijdens het fietsen veel groter en biedt bij een goede afstemming heel wat reserves. Met het oog op de prestaties en de strakke prijs van 2499 euro kunnen wij de "Vice Factory" absoluut uitroepen tot echte kooptip.

Het complete testrapport staat in Mountainbike Rider #191 2/17.

Afbeelding
Share on social media