Enduro MTB Magazine

Het Duitse tijdschrift "Enduro Mountainbike Magazin" heeft een aantal droombikes onder de loep genomen. Natuurlijk zat ook onze FOCUS SAM C Team bij de selectie. Een droomfiets out-of-the-box! De testers waren met name zeer te spreken over de geweldige handling en het prachtige design van de FOCUS SAM.

"Het in vergelijking met zijn aluminium tegenhanger duidelijk agressiever gevormde frame met de laag getrokken bovenbuis is niet alleen optisch een highlight. Ook de technische details en de geometrie weten te overtuigen. De geometrie bepaalt in combinatie met het onderstel dan ook in hoge mate het rijgedrag op de trail. En uiterlijk nu zijn onze twijfels verdwenen over of de SAM voor deze test geschikt is. Het lange hoofdframe in combinatie met de korte liggende achtervork, zorgen bij de SAM voor een geslaagde mix van looprust en soepelheid zoals we dat van een moderne Enduro-bike gewend zijn."

Conclusie: De FOCUS SAM C Team is er ook zonder aanpassingen in geslaagd de testers te overtuigen en heeft bewezen dat moderne bikes ook "out of the box" uitstekend kunnen presteren. Wie toch hecht aan individualisering, beschikt met het prachtig vormgegeven frame over een perfecte basis.

Het complete testverslag staat te lezen op Enduro Mountainbike Magazin.

Afbeelding
Share on social media