Enduro MTB Magazinr

Het topmodel van de FOCUS SAM wist al talloze prijzen binnen te slepen en nu volgt de LTD-versie. ENDURO Mountainbike Magazin wilde wel eens weten hoe de FOCUS SAM LTD scoorde veraf van de gebaande paden. En het eindoordeel luidt: zeer goed! De testers waren zeer enthousiast over de zeer comfortabele rijervaring, de evenwichtige vering en de agressieve geometrie.

"Voor de SAM bestaan concepten als "te steil", "te ruw" of "te technisch" gewoonweg niet. De SAM baant zich probleemloos een weg over rotstuinen als reed hij over rails, waarbij de achterkant en de FOX 34-vork alle oneffenheden van de trail gladstrijken. De kracht van deze fiets is zijn snelheid bij het uitgaan van bochten, waarbij de kettingtorsie voor een stijve achterkant zorgt en de fiets helpt te versnellen."

Conclusie: De FOCUS SAM vraagt erom om tot het uiterste te worden gedreven op de zwaarste tails denkbaar. In ruil hiervoor vraagt de fiets alleen een dynamische en zelfverzekerde fietser die in staat is de sterkte punten van de SAM ten volste te benutten. Minder ervaren fietsers die op zoek zijn naar een speelse bike voor tragere, minder zware trails kunnen beter voor een andere fiets kiezen. De SAM is de ideale fiets voor fietsers die op technische trails tot het uiterste willen gaan!

De volledige test staat te lezen op de site van ENDURO Mountainbike Magazine.

Afbeelding
Share on social media