Specificaties

BikeRadar heeft onze MARES FORCE 1 aan een test onderworpen en opnieuw bewees de MARES dat FOCUS de benchmark is op het gebied van de cyclocross. Met 4,5 van de 5 te verdienen sterren is de MARES FORCE 1 bijna perfect te noemen.

De testers waren niet alleen onder de indruk van de race-specifieke onderdelen, maar ook van de MARES-frameset die wordt gebruikt door sporters over de hele wereld, zoals Jeremy Powers. Met name de verticale flexibiliteit van de MARES-frameset in combinatie met de door FOCUS ontwikkelde CONCEPT CPX PLUS comfort zadelpen heeft de aandacht van de testers getrokken. "Wat de vork en het frame betreft, biedt de carbontechnologie van Focus een licht pakket dat snel versnelt en verticale krachten dempt. Toegegeven: het zijn met name de dikke banden die voor de demping zorgen — later meer hierover — en ik weet zeker dat ook de split-tube zadelpen bijdraagt aan het comfort en de flexibiliteit. Toch voelt de frameset altijd als een bondgenoot en niet als een vijand als je over het crossparcours rijdt."

Het oordeel van de BikeRadar-redacteur luidt dan ook: de Focus Mares Force 1 is een uitzonderlijke cyclocrosser: de bike versnelt makkelijk en op een efficiënte manier, reageert kalm in de bochten of als hij over oneffen ondergronden rijdt en zit boordevol slimme, rennervriendelijke details, zoals RAT, tubeless banden en weggewerkte kabels. Als u uit de voeten kunt met de lage stack, zult u dol zijn op deze fiets.

Lees het volledige artikel op BikeRadar

Afbeelding
Share on social media