Het tijdschrift "BIKE Bild" heeft de JAM² Plus Pro tot e-bike-testwinnaar* uitgeroepen. Geen enkele andere bike kon de prestaties van de JAM² evenaren. 29,5 van 35 BIKE Bild-sterren wist de JAM² in de test in de wacht te slepen en liet hiermee alle concurrenten ver achter zich. De testers waren met name zeer enthousiast over het enorme rijplezier en de ondersteuningsfactor bergop.

"Een perfecte trailmachine. De Focus wint met zijn uitzonderlijke aandrijving en veel rijplezier."

"De lange ervaring met normale mountainbikes rendeert, want de Jam² weet meteen te overtuigen. 'Een geniale trailmachine', aldus de enthousiaste offroad-expert en testrijder Marco Hösel over de bike. De motor schakelt weliswaar zachtjes, maar nadrukkelijk in en duwt zijn rijder elke helling omhoog. Hierbij loopt de aandrijving niet alleen soepel, maar ook nog eens zeer stil."

Conclusie: De Focus zet met een superieure aandrijving de standaard voor elektrische mountainbikes.

"Deze aandrijving verhoogt het rijplezier zodanig dat elke rit op de Focus Jam² een overtuigende aha-ervaring wordt: zelfs hardcore mountainbikers van de oude school die niks van elektrische aandrijvingen moeten hebben, zullen van deze bike gefascineerd zijn."

Oordeel: Superieure winnaar met indrukwekkende prestaties op lastige trails. Perfecte voortstuwende energie en stille motor.

De volledige test staat te lezen in BIKE Bild 1/2017.

Ook Extra Energy nam de JAM² Plus Pro in zijn uitgebreide test met 85 bikes op** en riep deze fiets uit tot de beste sport offroad pedelec:

"Trailmachine met geniaal rijgedrag. Deze krachtpatser met fully-comfort en dikke noppenbanden biedt veel comfort. Testoverwinning voor de Focus JAM² Plus Pro in de productgroep 'sport offroad'."

Meer informatie op www.extraenergy.org.

 

 

*12 bikes in de test, 1 x 29.5, 2 x 26, 2 x 25, 1 x 24,5, 1 x 24, 1 x 23,5, 2 x 21, 1 x 17, 1 x 16 sterren

**13 testwinnaars, 27 x "zeer goed", 24 x "goed", 22 zonder cijfer

Afbeelding
Share on social media