Stories

no content (see classes in advanced tab)

Stories

no content (see classes in advanced tab)

De langste wedstrijd ter wereld, in de sneeuw de bergen in of op ontdekkingstocht over onbekende paden: de wereld ligt aan je voeten, het avontuur roept. Wat telt is de beleving. Welkom in de wereld van FOCUS Bikes.

Shift to next level

Shift to next level

The PARALANE² is revolutionary, offering support when you need it. In a road bike that is under 13 kilograms. Fly up climbs, take it easy into headwinds, or spin lightly on the way home. With 400 Watts of support, you'll always have juice left for the last stretch. Overcome any of the old hurdles.

North shore local and rampage legend

North shore local and rampage legend

North Shore Local en Rampage legende Geoff Gullevich rijdt vanaf 2018 FOCUS. Wat maakt hem uniek? Gully leeft voor het mountainbiken. Fietsen en de Canadees vormen een natuurlijke symbiose. Niets ziet er geforceerd uit, zijn rijvaardigheid is superveelzijdig. Hij is vooral bekend vanwege zijn soepele en cleane rijstijl en neemt bijna altijd de juiste beslissingen. En anders staat hij gewoon weer op. Wij zijn heel blij hem in onze familie te mogen verwelkomen.

GET YOURSELF THE BEST

GET YOURSELF THE BEST

Our motto at FOCUS is 'Ride Beyond', our one goal is to design and produce the best smart performance bikes in the world. Bikes that help you achieve targets that are beyond your goals, perform beyond what you expect of them and raise your riding beyond what you thought achievable. When we receive awards from the most established media and institutions in the cycling world, it’s the cherry on the cake of our lofty ambitions. May we introduce our award-winning bikes?

Zo rauw als de VICE

Zo rauw als de VICE

Toen we de profrenner Olly Wilkins over onze VICE met enkele vering vertelden, was zijn nieuwsgierigheid gewekt. Hij probeerde de fiets op zijn thuistrails in Swindon uit. En Rupert Fowler legde het geheel op video vast. Het resultaat: een film die zo puur en rauw is als de VICE zelf. Voor iedereen die dol is op het geluid en gemak van een pure trailrit.

De PARALANE onder de loep genomen

De PARALANE onder de loep genomen

De nieuwe FOCUS PARALANE is veel meer dan een gewone endurance racefiets. Het doel van het in het Duitse Stuttgart gevestigde FOCUS-ontwikkelteam, bestaande uit ingenieurs, ontwerpers, productmanagers en fervente fietsers, werd aan het begin van het project duidelijk geformuleerd: de ontwikkeling van een racefiets met ideale rijeigenschappen voor lange afstanden en voor uiteenlopende ondergronden in combinatie met innovatieve technische oplossingen ten behoeve van de meest fantastische fiets in zijn soort.

Heen en terug

Heen en terug

De Duitse rapper Curse vraagt zich in zijn nummer Hassliebe af: "Kun je tegelijkertijd van elkaar houden en elkaar haten?" Het antwoord luidt: ja! Met het forenzen met de fiets heeft het FOCUS-team net zo'n haat-liefdeverhouding. Met name in de winter.

Heet ijzer

Heet ijzer

Hoeveel is nodig om een mens gelukkig te maken? Niet veel, zoals uit onze video van een fietsrondje na het werk blijkt. Een simpele mountainbike die altijd in is voor een avontuur en volledig is afgestemd op plezier, is voldoende. Onze FOCUS BOLD-hardtail met Plus-banden: vanuit de werkplaats zo het bos in: dat is een echte trailbike.

Schotse Uitwijkmanoeuvres

Schotse Uitwijkmanoeuvres

Onze racefietsliefhebster Anja Kallenbach brengt elke vrije minuut op haar Cayo door en reist de hele wereld over. Ze weet altijd de mooiste plekken te vinden. Nu heeft ze een nieuw paradijs voor wielrenners ontdekt: campervakantie in Schotland. Ze verklapt ons de beste tips.

Je hebt wel eens van die dagen

Je hebt wel eens van die dagen

Van Moskou naar Vladivostok. Door vijf klimaatzones, zeven tijdzones, het Oeralgebergte en over vier van de langste rivieren ter wereld. 9.287 kilometer en 79.000 hoogtemeters in 14 etappes. Dat zijn onvoorstelbare cijfers voor de deelnemers van de Red Bull Trans-Siberian Extreme.

Indrukwekkend Zwitserland

Indrukwekkend Zwitserland

Nieuws van Anja Kallenbach. Ze trotseerde het slechte zomerweer en is opnieuw met haar CAYO op pad gegaan. In Zwitserland heeft ze de meest legendarische bergpassen in één tocht overwonnen. Een vuurwerk aan impressies die voor ons op foto's zijn vastgelegd.

Jeremy Powers in Iceland

Jeremy Powers in Iceland

Onze FOCUS PARALANE is een supersnelle racefiets, maar deze bike kan nog veel meer. Hij is ook avontuurlijk ingesteld. Geen enkele fiets van de PARALANE-familie belichaamt het verlangen naar onbekend terrein zo zeer als het FACTORY-model. Dankzij profielbanden van 30 mm, een 1x11-versnelling en de optie eenvoudig en snel spatborden te bevestigen, is de PARALANE Factory helemaal klaar voor onverharde paden en slecht weer.

Hard op hard

Hard op hard

Tortour. Een naam die Fabian Scholz en Max Hilger eigenlijk niet verkeerd konden interpreteren. De cyclocross-etappekoers overtrof desondanks hun ergste verwachtingen. Een verhaal vol modder, pijn en vriendschap.

Naar de wereldbeker alpineskiën met de e-mountainbike

Naar de wereldbeker alpineskiën met de e-mountainbike

Hoe verandert de E-mountainbike de mobiliteit in de bergen? Deze vraag stelde zich oerbiker Dirk Belling en nam de proef op de som. Samen met de gids Gebhard Kneisl reed hij met de E-mountainbike naar de opening van de wereldbeker alpineskiën in Sölden.