Verhalen

 

De langste wedstrijd ter wereld, in de sneeuw, de bergen in of op ontdekkingstocht over onbekende paden: de wereld ligt aan je voeten, het avontuur roept. Wat telt is de beleving. Welkom in de wereld van FOCUS Bikes.

Afbeelding

Een geweldige bike

Hoeveel is nodig om een mens gelukkig te maken? Niet veel, zoals uit onze video van een fietsrondje na het werk blijkt. Een simpele mountainbike die altijd in is voor een avontuur en volledig is afgestemd op plezier, is voldoende. Onze BOLD-hardtail met Plus-banden: vanuit de werkplaats zo het bos in: dat is een echte trailbike.

Lees het verhaal

Afbeelding

SCHOTSE UITWIJKMANOEUVRES

Onze racefietsliefhebster Anja Kallenbach brengt elke vrije minuut op haar Cayo door en reist de hele wereld over. Ze weet altijd de mooiste plekken te vinden. Nu heeft ze een nieuw paradijs voor wielrenners ontdekt: campervakantie in Schotland. Ze verklapt ons de beste tips.

Lees het verhaal

Afbeelding

RED BULL TRANS-SIBERIAN EXTREME

Van Moskou naar Vladivostok. Door vijf klimaatzones, zeven tijdzones, het Oeralgebergte en over vier van de langste rivieren ter wereld. 9.287 kilometer en 79.000 hoogtemeters in 14 etappes. Dat zijn onvoorstelbare cijfers voor de deelnemers van de Red Bull Trans-Siberian Extreme. Martin Temmen en Matthias Fischer hebben als duo de langste etappewedstrijd ter wereld doorstaan – en gewonnen. Maar zelfs deze ongelofelijke cijfers zeggen niets over de ware omstandigheden. Over rekensommen en de zoektocht naar zingeving. Martin heeft de 13e etappe voor ons beschreven.

Lees het verhaal

Afbeelding

Indrukwekkend Zwitserland

Anja Kallenbach trotseerde het slechte zomerweer en is opnieuw met haar CAYO op pad gegaan. In Zwitserland heeft ze de meest legendarische bergpassen in één tocht overwonnen. Een vuurwerk aan impressies die voor ons op foto's zijn vastgelegd.

Lees het verhaal

Afbeelding

Jeremy Powers Volle Kracht vooruit op IJsland

Onze FOCUS PARALANE is een supersnelle racefiets, maar deze bike kan nog veel meer. Hij is ook avontuurlijk ingesteld. Hoe ver kom je dus met een dergelijke avonturenfiets? Wij hebben de proef op de som genomen en de Amerikaanse cyclocross-kampioen Jeremy Powers naar IJsland gestuurd om de grenzen van de PARALANE op te zoeken. Hier volgt zijn reisverslag.

Lees het verhaal

Afbeelding

Anja Kallenbach op Mallorca

Anja Kallenbach is net terug van een trainingskamp op Mallorca – en heeft er nu alweer heel wat trainingskilometers op zitten.

Lees het verhaal

Afbeelding

Hard op Hard

Tortour. Een naam die Fabian Scholz en Max Hilger eigenlijk niet verkeerd konden interpreteren.

Lees het verhaal

Afbeelding

De berg roept

Anja Kallenbach is eindelijk in de bergen. Hier vertelt ze hoe dat voelde en wat de profs tijdens de Tour de France op 23 juli kunnen verwachten.

Lees het verhaal

Afbeelding

Midden in de Dolomieten

Wat doen Enduro-profs eigenlijk in hun vrije tijd? Mountainbiken natuurlijk. Maar dan anders – zoals uit de video van onze Focus Trail Team blijkt.

Lees het verhaal

Afbeelding

Naar de wereldbeker alpineskiën met de e-mountainbike

Hoe verandert de E-mountainbike de mobiliteit in de bergen? Deze vraag stelde zich oerbiker Dirk Belling en nam de proef op de som.

Lees het verhaal