Racefiets 2018: vind de juiste racer voor jou!

Fietsen als de profs van de Tour de France of gewoon genieten met vrienden? Uitgebreide tochten of wedstrijden voor fietstoeristen? Of toch liever een tijdrit of een triatlon? FOCUS helpt je bij het vinden van de juiste racefiets.

Afbeelding

Welke zitpositie past op een racefiets het beste bij jou?

Onze endurance racefietsen zijn geschikt voor lange tochten over provinciale wegen en spectaculaire fietsmarathons zoals de Ötztaler of de Maratona dles Dolomites. De zitpositie is sportief, maar aangenaam. Deze racefietsen bieden een maximaal rijcomfort.

Onze racers zijn bedoeld voor zeer sportief, wedstrijdgeoriënteerd fietsen. De zitpositie is zeer vlak en aerodynamisch. Dat wil zeggen dat je zeer gestrekt en met de schouders over het stuur gebogen zit. Deze racefietsen bieden een maximale stijfheid en een minimaal gewicht.

Onze aero racefietsen zijn bedoeld voor tijdrijders en triatleten. Zij overtuigen door een bijzondere aerodynamica. De zitpositie van een tijdritfiets of een triatlonbike is absoluut vlak, zodat je zo diep mogelijk over het stuur gebogen zit en een zo klein mogelijke windweerstand hebt. Deze racefietsen bieden een maximale aerodynamica.

Afbeelding
Afbeelding

Waar moet ik bij de koop van een racefiets nog op letten?

Op basis van je voorkeuren en het bedrag dat je wilt uitgeven, moet je nog enkele beslissingen nemen:

- Moet het frame van je racefiets gemaakt zijn van aluminium of carbon?
- Wil je mechanisch of elektronisch schakelen?
- Kies je voor velg- of schijfremmen?

Laat je bovendien bij de FOCUS-dealer opmeten om een geschikte framemaat te kunnen kiezen.

Wat zijn de bijzonderheden van de FOCUS-racefietsen?

- Zeer lichte racer: het IZALCO MAX-frame weet met absolute topwaarden te overtuigen. slechts 750 gram weegt dit lichtgewicht.

- Zeer sterk in de sprint: als het moet, staan IZALCO MAX en CAYO er. Dankzij een exorbitante stijfheid gaat geen kracht verloren, de power van de kuiten wordt direct omgezet in voortstuwing.

- Zeer snelle racer: getest door de besten. De originele tijdritfiets IZALCO CHRONO maakt je nog sneller. Natuurlijk geldt dat ook voor het fietsparcours tijdens een triatlon. Als triatlonbike is dit een echte topper tijdens de strijd tegen de wind.

- Een avontuurlijke racer: de maximale bandenvrijheid van tot wel 35 mm van de PARALANE geeft je de vrijheid om banden van verschillende breedten en profielen te kiezen. Zo kun je op alle wegen goed uit de voeten: zowel op asfalt als op grindpaden. Voor slecht weer worden alle PARALANE-racefietsen met snel en eenvoudig monteerbare spatborden geleverd.

Afbeelding
Afbeelding

Racefietsen van FOCUS 2018

IZALCO MAX