Brengt je verder

PARALANE FAMILY DUTCH

Je houdt van wielrennen, geniet van het gevoel van snelheid – en vrijheid. De PARALINE geeft jou meer hiervan dankzij een tot nu toe ongekende veelzijdigheid. Met je vrienden bij de snelle Gran Fondo of een spectaculaire rit over nooit bereden veldpaadjes, het is allebei mogelijk! De PARALANE wekt jouw verlangen naar avontuur. Naar plekken die je nog nooit hebt verkend.

Testrapporten / PARALANE modellen

Image

PARALANE ULTEGRA- Een fijne allrounder

De redacteuren van het Engelse fietstijdschrift Cycling Plus hebben tijdens de internationale perspresentatie één van de eerste PARALANE-testfietsen weten te bemachtigen. Tijdens een 100 km lange testrit in de achtertuin van Berlijn over alle soorten wegdekken kon de PARALANE zijn veelzijdigheid en flexibiliteit bewijzen. Lees meer

Image

WINNAAR VAN DE RED DOT AWARD 2016 FOCUS PARALANE FACTORY

De PARALANE Factory wint de Red Dot Award voor productontwerp. Dit zei de jury: "De Focus PARALANE Factory Spec racefiets combineert op een innovatieve wijze technische topprestaties met een zeer plezierige en comfortabele rijervaring." Lees meer

Image

Met de PARALANE ben je perfect uitgerust voor lange tochten over provinciale wegen. Deze racefiets werd voor dit toepassingsdoel comfortabel en veelzijdig geconcipieerd.

JE BENT BEREID MEER TE BELEVEN

AVONTUURLIJK

De maximale bandenvrijheid van tot wel 35 mm geeft jou de vrijheid om alle wegen te berijden, of dat nu een geasfalteerde of onverharde weg is.

WEERBESTENDIG

Dankzij doordachte oplossingen kun je spatborden snel en intelligent monteren. En het beste: spatborden zijn bij de levering van elke PARALANE inbegrepen.

COMFORTABEL

De voor lange tochten ontworpen endurance geometrie en een op comfort gerichte frameconstructie zorgen voor langer fietsplezier.


Jeremy Powers in Iceland

Onze FOCUS PARALANE is een supersnelle racefiets, maar deze bike kan nog veel meer. Hij is ook avontuurlijk ingesteld. Geen enkele fiets van de PARALANE-familie belichaamt het verlangen naar onbekend terrein zo zeer als het FACTORY-model. Dankzij profielbanden van 30 mm, een 1x11-versnelling en de optie eenvoudig en snel spatborden te bevestigen, is de PARALANE Factory helemaal klaar voor onverharde paden en slecht weer.

Lees het verhaal
Jeremy Powers in Iceland

Tapered headtube

Door de conisch gevormde stuurbuis wordt de stuurkop stijver, terwijl tegelijkertijd het gewicht van het stuurgedeelte wordt verlaagd.

 

internal cable routing

De kabels en hydraulische leidingen worden in het frame geplaatst en zijn zo optimaal beschermd. Dat zorgt voor een strakke look en een langere levensduur van de kabels, zodat jij altijd zonder problemen kunt schakelen en remmen.

DonnaBij DONNA staan onze dames centraal. Wij letten op de essentiële verschillen. De contactpunten op de fiets zijn doorslaggevend. Daarom kiezen wij bij stuur en zadel voor speciale damesonderdelen. Zodat je je lekker voelt op de fiets, ongeacht je stijl van fietsen. Jouw voorkeuren, jouw kleuren, jouw fiets. De focus is op jou gericht.

Factory specOnze Factory Spec is een specifiek model binnen een bike-familie dat een FOCUS-medewerker geheel volgens zijn eigen wensen heeft samengesteld. Onze medewerkers zijn enthousiaste fietsers. Ze hebben elk jaar grootse plannen en maken veel mee op de fiets. Precies op zo'n specifiek avontuur hebben ze hun Factory Spec-model afgestemd – met een prijs-kwaliteitverhouding waarmee ze de fietsen zonder problemen ook aan hun vrienden kunnen aanbevelen. Het speciale design is het puntje op de i van de Factory Spec.

RAT

R.A.T. staat voor Rapid Axle Technology. Het is het eerste steekassysteem dat de stabiliteit en de zijwaartse stijfheid van een steekas met een extreem snelle wielwissel combineert. Het gepatenteerde systeem is beschikbaar voor alle race- en cyclocrossmodellen met schijfremmen en voor onze race-MTB's FOCUS O1E en Raven.

triple butted tube design

Geconificeerde aluminium buizen zijn bij een gelijkblijvende buitendiameter zo gevormd dat de wanddikte op plaatsen die zwaarder worden belast dikker is. Aluminium buizen van FOCUS zijn drievoudig geconificeerd. Hierdoor wordt het gewicht verlaagd zonder concessies te hoeven doen op het gebied van de stabiliteit.

BB Pressfit

Pressfit 30 combineert de voordelen van BB30- en Pressfit-binnenlagers. Pressfit 30 beschikt over een voorgemonteerde dichting in de schalen om de levensduur van de lagers te verlengen. 

SSPS

Om ervoor te zorgen dat alle wielmaten dezelfde kwaliteit bieden, worden alle aangeboden framehoogten individueel geconstrueerd. Door deze Stable Stiffness Per Size (SSPS)-productie wordt gewaarborgd dat alle framevarianten een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid bieden.

6 years warranty

Door permanente controles en de inzet van geavanceerde productiemethoden bieden wij de hoogste carbonkwaliteit met een lange levensduur. Daarom bieden wij op alle FOCUS-carbonframes en -vorken een fabrieksgarantie van 6 jaar.

Je hebt wel eens van die dagen

Van Moskou naar Vladivostok. Door vijf klimaatzones, zeven tijdzones, het Oeralgebergte en over vier van de langste rivieren ter wereld. 9.287 kilometer en 79.000 hoogtemeters in 14 etappes. Dat zijn onvoorstelbare cijfers voor de deelnemers van de Red Bull Trans-Siberian Extreme.

Lees het verhaal
Je hebt wel eens van die dagen

Vind een dealer

family bike