Mountainbike hardtails 2018: vind jouw perfecte begeleider!

Waarom kiezen voor een MTB hardtail als er ook MTB fully's zijn? Dat is heel simpel: je moet bedenken in welk terrein je wilt fietsen. FOCUS legt uit welk platform voor welk toepassingsdoel zinvol is.

Afbeelding

Je bent in de markt voor een MTB hardtail als je de volgende plannen hebt:

Doe je mee aan crosscountry- of marathon-wedstrijden? Kies dan bij voorkeur voor een MTB hardtail.

Een hardtail is ook de juiste keuze als je veelal voor grindpaden, bospaden en makkelijke trails kiest. Jouw trails zijn weliswaar bezaaid met wortels en stenen, maar omvatten geen grote niveauverschillen en rotsachtige steenvelden. Downhill en uphill zijn tijdens je tochten in evenwicht. De downhillpassages zijn gematigd.

Dankzij de ongeveerde achterbouw van een hardtail, is de krachtoverbrenging naar de aandrijving direct, zodat een hardtail op de vlakke weg sneller is dan een fully. Uphills zijn eveneens makkelijker dan met een fully. Dat ligt niet alleen aan het lagere gewicht, maar ook aan het feit dat er geen sprake is van krachtverlies door een vering.

Als je een beginner bent, leer je met een hardtail de rijtechniek vanaf het begin perfect aan. Een hardtail vergeeft je namelijk geen enkele fout, zoals een fully dat wel doet.

Afbeelding
Afbeelding

Waarin verschilt een MTB hardtail van een fully?

• Een hardtail is lichter dan een fully, omdat de achterbouw ongeveerd is.
• Een hardtail heeft minder onderhoud nodig dan een fully, omdat de aanvullende vering bij een hardtail wegvalt.
• Gemiddeld is een MTB hardtail goedkoper dan een fully, omdat een dergelijke fiets minder veertechniek bevat.

Wat zijn de bijzonderheden van de hardtails van FOCUS?

• De gepatenteerde R.A.T. (RAPID AXLE TECHNOLOGY)-steekas – zoals bij de RAVEN MAX – maakt de snelste wielwissel ter wereld mogelijk. Tijdens de wereldbeker in Albstadt 2016 behaalde het FOCUS XC-team het (inofficiële) wereldrecord onder wedstrijdomstandigheden.
• 27+-wielen bieden een maximale grip en comfort in het terrein. Deze hebben wij bij de MTB hardtails bijvoorbeeld voor het model BOLD gebruikt dat speciaal voor de trail is ontwikkeld.
• De SQUARED EXPERIENCE vergroot je mountainbikebeleving dankzij een elektrische aandrijving. Met de BOLD² kun je de SQUARED EXPERIENCE ook op een hardtail beleven.

Afbeelding
Afbeelding

FOCUS Mountainbike Hardtails 2018

FOCUS BOLD²