Mountainbike fully's 2018: vind jouw perfecte MTB!

MTB fully of hardtail? Een lastige keuze? Helemaal niet! FOCUS helpt je bij het vinden van de juiste MTB fully.

Afbeelding

Wanneer kies jij voor een mountainbike fully?

Als je veeleisende downhills in alpien terrein of talloze technische trails tijdens je vaste rondje rijdt, biedt een mountainbike fully je meer veiligheid en comfort. Een mountainbike fully ontziet je lichaam. Bovendien biedt een MTB fully meer tractie en reserves tijdens MTB-avonturen. Hoe? Door de vering van de MTB fully houdt het achterwiel beter contact met de ondergrond. De vering strijkt hierbij alle hindernissen glad.

Kortom: de voordelen van een MTB fully worden vooral duidelijk als je vaak over grove en rotsachtige ondergronden rijdt.

Mountainbike fully's hebben een uiteenlopend veerbereik. Over het algemeen geldt: hoe groter het veerbereik, des te beter kun je grof terrein aan. Een veerbereik van 100 mm wordt meestal bij technisch veeleisende crosscountry-wedstrijden gebruikt en 120 mm voor trailritten. 140 mm is het klassieke veerbereik van een all-mountain-bike voor alpentochten en 160 mm voor enduro-MTB's.

Afbeelding
Afbeelding

Wat zijn de bijzonderheden van de fully's van FOCUS?

- De innovatieve F.O.L.D. (FOCUS OPTIMIZED LINKAGE DESIGN)-veringstechniek in de achterbouw werd ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen. F.O.L.D. is geoptimaliseerd voor het betreffende toepassingsgebied van mountainbike fully's. F.O.L.D. zorgt voor de vering bij de racefully FOCUS O1E en de all-mountain-bike JAM.

- De FACTORY-modellen van onze mountainbike fully's zijn bedoeld voor speciale avonturen. Ze overtuigen door een keuze van componenten die onze medewerkers voor hun perfecte beleving nodig hebben. FACTORY-modellen zijn er van de FOCUS SAM, JAM en VICE.

- De SQUARED EXPERIENCE vergroot je mountainbikebeleving dankzij een elektrische aandrijving. De SQUARED EXPERIENCE op een mountainbike fully kun je op de JAM² beleven.

Mountainbike fully's van FOCUS 2018

FOCUS SAM

Afbeelding