Geen berg te zwaar

JAM²

Price from

€ 4.199

Je blik dwaalt over de weidsheid die voor je ligt. Eindeloze trails, veeleisende beklimmingen en ongerepte natuur: jouw drive, het hart van het mountainbiken. Onze all mountain JAM ondersteunt je op weg naar de top en zorgt bergaf met een extra portie prestatie voor een onbeschaamd brede glimlach. Voor jou en je JAM is geen berg hoog genoeg.

Met power de bocht in, met stoom de bocht uit. Trailsurfen deluxe. Je laat je achterwiel uitbreken, hervindt je evenwicht en bent meteen weer op topsnelheid. Waar dit toe leidt? Naar de top! Met onze mountainbikes met geïntegreerde aandrijfeenheid voelt elke beklimming namelijk als een afdaling. Het zweet zal je weliswaar uitbreken, maar die grijns verdwijnt zo snel niet meer van je gezicht. Je verovert de bergen en je verbetert je klimvaardigheden, maar dan met een veel betere flow. Ga tot het uiterste en doorbreek alle grenzen. Uphill staat gelijk aan downhill. Voor langere tochten heeft onze T.E.C. pack, die je met één klik kunt installeren, nog een extra portie energie voor je in petto. Je vergroot het rijplezier op je MTB en je bereikt een geheel nieuwe dimensie van mountainbiken – wij noemen dit SQUARED Experience.

Image

Met de JAM kun je lange en meerdaagse ritten in veeleisend terrein maken. De JAM is een volledig geveerde all-mountain-bike met een veerbereik van 140-150 mm. Het toepassingsdoel houdt de balans tussen 50 procent uphill en 50 procent downhill.

Je bent bereid voor onbegrensde bergavonturen

UNIEK

Het speciaal op all mountain-behoeften afgestemde F.O.L.D.-onderstel zorgt voor een perfect uitgebalanceerde mix van stabiliteit en sensibiliteit.

DOORDACHT

Hoge lagerkwaliteit, gesloten achterbouw-driehoek en een tegen rondspattend vuil beschermde schokdemper – wij laten niets aan het toeval over. Aan een bidonhouder hebben wij natuurlijk ook gedacht.

ZIN IN PLEZIER

Omdat moutainbiken vooral leuk moet zijn, hebben wij de geometrie van de JAM modern, behendig en agressief vormgegeven.

Squared Experience

Lees het verhaal
Squared Experience

F.O.L.D.

F.O.L.D. staat voor FOCUS Optimized Linkage Design en biedt de ultieme achterbouwvering. De gepatenteerde F.O.L.D.-kinematica zorgt ervoor dat de vering voor de meest uiteenlopende toepassingen kan worden geoptimaliseerd. Dat zorgt voor maximaal rijplezier, zowel tijdens wedstrijden alsook tijdens avontuurlijke tochten. LEES MEER >>

Tapered headtube

Door de conisch gevormde stuurbuis wordt de stuurkop stijver, terwijl tegelijkertijd het gewicht van het stuurgedeelte wordt verlaagd.

 

internal cable routing

De kabels en hydraulische leidingen worden in het frame geplaatst en zijn zo optimaal beschermd. Dat zorgt voor een strakke look en een langere levensduur van de kabels, zodat jij altijd zonder problemen kunt schakelen en remmen.

BB Pressfit

Pressfit 30 combineert de voordelen van BB30- en Pressfit-binnenlagers. Pressfit 30 beschikt over een voorgemonteerde dichting in de schalen om de levensduur van de lagers te verlengen. 

triple butted tube design

Geconificeerde aluminium buizen zijn bij een gelijkblijvende buitendiameter zo gevormd dat de wanddikte op plaatsen die zwaarder worden belast dikker is. Aluminium buizen van FOCUS zijn drievoudig geconificeerd. Hierdoor wordt het gewicht verlaagd zonder concessies te hoeven doen op het gebied van de stabiliteit.

SSPS

Om ervoor te zorgen dat alle wielmaten dezelfde kwaliteit bieden, worden alle aangeboden framehoogten individueel geconstrueerd. Door deze Stable Stiffness Per Size (SSPS)-productie wordt gewaarborgd dat alle framevarianten een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid bieden.

air flow system

Het Air Flow-systeem zorgt voor een optimale ventilatie van de geïntegreerde accu. Door de Airflow Intakes stroomt frisse, koele lucht naar de onderbuis waar de accu is gemonteerd. Door deze luchtstroom wordt de ontstane warmte door de onderbuis afgevoerd. MEER>>

Factory specOnze Factory Spec is een specifiek model binnen een bike-familie dat een FOCUS-medewerker geheel volgens zijn eigen wensen heeft samengesteld. Onze medewerkers zijn enthousiaste fietsers. Ze hebben elk jaar grootse plannen en maken veel mee op de fiets. Precies op zo'n specifiek avontuur hebben ze hun Factory Spec-model afgestemd – met een prijs-kwaliteitverhouding waarmee ze de fietsen zonder problemen ook aan hun vrienden kunnen aanbevelen. Het speciale design is het puntje op de i van de Factory Spec.

TEC

Dankzij het Tailored Energy Concept (T.E.C.) zijn er drie opties voor de onderbuis: ofwel alleen met een geïntegreerde accu, met één handgreep een aanvullende accu (T.E.C. pack) installeren of in plaats daarvan via een eenvoudig kliksysteem (Smart Rack) een bidonhouder bevestigen. LEES MEER >>

Vind een dealer

family bike