Geen berg te zwaar

JAM

Price from

€ 2.699

Je blik dwaalt over de weidsheid die voor je ligt. Eindeloze trails, veeleisende beklimmingen en ongerepte natuur: jouw drive, het hart van het mountainbiken. Onze all mountain JAM ondersteunt je op weg naar de top en zorgt bergaf met een extra portie prestatie voor een onbeschaamd brede glimlach. Voor jou en je JAM is geen berg hoog genoeg.

Testrapporten / JAM modellen

Image

JAM C SL - De lieveling van de testers

De nieuwe FOCUS JAM C SL gooit bij de eerste tests en presentaties in de tijdschriften Bike, ride en MountainBIKE hoge ogen. Deze bike werd dan ook met testcijfers als "buitengewoon" en "zeer goed" onderscheiden. Deze sterke allmountainbike met een veerbereik van 140 mm maakt volgens de testers een enorm harmonische totaalindruk, is wendbaar en dankzij de nieuwste F.O.L.D. achterbouw ook stil en supergevoelig. Lees meer

Image

Met de JAM kun je lange en meerdaagse ritten in veeleisend terrein maken. De JAM is een volledig geveerde all-mountain-bike met een veerbereik van 140-150 mm. Het toepassingsdoel houdt de balans tussen 50 procent uphill en 50 procent downhill.

Je bent bereid voor onbegrensde bergavonturen

UNIEK

Het speciaal op all mountain-behoeften afgestemde F.O.L.D.-onderstel zorgt voor een perfect uitgebalanceerde mix van stabiliteit en sensibiliteit.

DOORDACHT

Hoge lagerkwaliteit, gesloten achterbouw-driehoek en een tegen rondspattend vuil beschermde schokdemper – wij laten niets aan het toeval over. Aan een bidonhouder hebben wij natuurlijk ook gedacht.

ZIN IN PLEZIER

Omdat moutainbiken vooral leuk moet zijn, hebben wij de geometrie van de JAM modern, behendig en agressief vormgegeven.

F.O.L.D.

F.O.L.D. staat voor FOCUS Optimized Linkage Design en biedt de ultieme achterbouwvering. De gepatenteerde F.O.L.D.-kinematica zorgt ervoor dat de vering voor de meest uiteenlopende toepassingen kan worden geoptimaliseerd. Dat zorgt voor maximaal rijplezier, zowel tijdens wedstrijden alsook tijdens avontuurlijke tochten. LEES MEER >>

Tapered headtube

Door de conisch gevormde stuurbuis wordt de stuurkop stijver, terwijl tegelijkertijd het gewicht van het stuurgedeelte wordt verlaagd.

 

internal cable routing

De kabels en hydraulische leidingen worden in het frame geplaatst en zijn zo optimaal beschermd. Dat zorgt voor een strakke look en een langere levensduur van de kabels, zodat jij altijd zonder problemen kunt schakelen en remmen.

triple butted tube design

Geconificeerde aluminium buizen zijn bij een gelijkblijvende buitendiameter zo gevormd dat de wanddikte op plaatsen die zwaarder worden belast dikker is. Aluminium buizen van FOCUS zijn drievoudig geconificeerd. Hierdoor wordt het gewicht verlaagd zonder concessies te hoeven doen op het gebied van de stabiliteit.

BB Pressfit

Pressfit 30 combineert de voordelen van BB30- en Pressfit-binnenlagers. Pressfit 30 beschikt over een voorgemonteerde dichting in de schalen om de levensduur van de lagers te verlengen. 

SSPS

Om ervoor te zorgen dat alle wielmaten dezelfde kwaliteit bieden, worden alle aangeboden framehoogten individueel geconstrueerd. Door deze Stable Stiffness Per Size (SSPS)-productie wordt gewaarborgd dat alle framevarianten een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid bieden.

6 years warranty

Door permanente controles en de inzet van geavanceerde productiemethoden bieden wij de hoogste carbonkwaliteit met een lange levensduur. Daarom bieden wij op alle FOCUS-carbonframes en -vorken een fabrieksgarantie van 6 jaar.

Factory specOnze Factory Spec is een specifiek model binnen een bike-familie dat een FOCUS-medewerker geheel volgens zijn eigen wensen heeft samengesteld. Onze medewerkers zijn enthousiaste fietsers. Ze hebben elk jaar grootse plannen en maken veel mee op de fiets. Precies op zo'n specifiek avontuur hebben ze hun Factory Spec-model afgestemd – met een prijs-kwaliteitverhouding waarmee ze de fietsen zonder problemen ook aan hun vrienden kunnen aanbevelen. Het speciale design is het puntje op de i van de Factory Spec.

Vind een dealer

family bike