Maak kennis met Joe Connell

Het FOCUS Trail Team bestaande uit Olly Wilkins en Fabian Scholz mag een nieuwe ploeggenoot begroeten. Joe Connell woont in St. Andrews, Schotland, en gebruikt zijn MARES voor de training voor het EWS-seizoen 2017. Hij vertelde aan zijn vrienden van ESCAPADE7 hoe leuk het was om met deze bike door het zand te crossen. Ze gingen daarom meteen twee dagen op pad voor een fotosessie in de duinen en het bos naast het strand van St. Andrews om te laten zien hoe snel en geweldig deze fiets is. Het hoogtepunt was een sprong van een duin van 4,5 meter. Hier geeft hij antwoord op vragen over zijn doelstellingen voor 2017, hoe hij een fietser werd en hoe het met Schotse stereotypen zit.

Afbeelding

Hoe oud ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben 22 jaar oud en ik kom uit Fife in Schotland. 

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer begon je met fietsen?

Vanaf dat ik tweeënhalf was, fietste ik op een fiets zonder zijwieltjes. Tijdens een fietsuitje in het bos van Tentsmuir met de hele familie bleven mijn zijwieltjes steeds in het zand steken, dus haalde mijn vader ze eraf en dat was dat! In 2005, toen ik elf was, ging ik kijken bij de Werelbeker mountainbike in Fort William en daardoor wilde ik zelf ook gaan fietsen!

Afbeelding


"Ik hou ervan om op mooie plekken en met leuke mensen tijd door te brengen op mijn fiets."

Afbeelding

Afgelopen jaar deed je mee aan de Wereldbeker downhill. Wat was je grootste succes en waarom ben je in 2017 overgestapt op enduro?

Op het gebied van downhill heb ik enig succes geboekt met het winnen van de Schotse kampioenschappen, het Engelse kampioenschap voor junioren en een paar top 30-plaatsen tijdens wereldbekers. Downhillen is het op dit moment niet voor mij. De UCI stuurt de sport niet in de goede richting wat betreft de parcours en regels waardoor deze geweldige discipline niet meer zo interessant is. Ik ben dol op technische en natuurlijke parcours zoals die tijdens wereldbekers in het verleden zag. Op dit moment is de EWS beter georganiseerd en biedt betere parcours/locaties, dus daarom heb ik de overstap gemaakt. Ik hou ervan om op mooie plekken en met leuke mensen tijd door te brengen op mijn fiets.

Afbeelding

Wat zijn je doelstellingen voor 2017?

Mijn doel voor 2017 is om meer gevoel te krijgen voor de EWS en om een paar geweldige video's te maken op verschillende fietsen van FOCUS. In video's wil ik mezelf altijd op mijn eigen manier laten zien en mensen enthousiast maken om ook op de fiets te stappen. 

Afbeelding
Afbeelding

Hoe is jouw FOCUS SAM afgemonteerd? Je bent groot, dus welke framehoogte gebruik je?

Ik gebruik doorgaans 28 psi (1,9 bar) in het voorwiel en 30 psi (2,0 bar) achter. Ik houd in het begin van een redelijk soepele vering die in bochten en tijdens sprongen snel reageert. Ik gebruik een Sam C Team in maat XL. Ik wil ruimte hebben in de cockpit van de fiets en een XL biedt mij voldoende bewegingsruimte en blijft ook bij hoge snelheden stabiel.

Afbeelding


"Het is geweldig om te laten zien hoe competent deze crossfietsen zijn en dat je er geweldig veel plezier mee kunt beleven!"

Afbeelding

Jij tilt de cyclocross naar een nieuwe freestyle dimensie? Zie je een mooie toekomst voor freestyle cyclocross?

Haha! Ik denk dat het geweldig is om te laten zien hoe competent deze crossfietsen zijn en dat je er geweldig veel plezier mee kunt beleven! Ik breng veel tijd door op mijn MARES!

Afbeelding
Afbeelding

Nu stappen we over op clichévragen... Je bent een echte Schot, dus wat is je favoriete whisky?

Ik ben niet zo'n whiskydrinker...maar ik hou wel van Caorunn Gin. Die is ook Schots en best lekker!

Afbeelding

Ben je in het bezit van een kilt en wanneer droeg je die voor het laatst?

Ja, ik heb er wel 5 in verschillende maten van toen ik jonger was. Maar ik heb er al in 5 jaar geen meer gedragen. Ik zal hem uit de kast moeten halen voor mijn eerste EWS-wedstrijd.

Afbeelding

Wanneer heb je voor het laatst doedelzak gespeeld?

Op school toen ik 13 was. Ik kreeg toen les, maar ik vond er niet veel aan!

Afbeelding

Wat is je favoriete track? El Chorro, Spanje.

Favoriete muziek? Dat varieert. Op het moment luister ik naar The Police, Django Django, Mac DeMarco, Jeff Buckley en Bob Marley.

Afbeelding

Joe Connell gebruikte
de MARES Rival 1

Afbeelding
social share