In 2013 richtte FOCUS-ingenieur Fabian Scholz met de twee broers Markus en Tobias Reiser het FOCUS Trail Team op. Zijn motivatie: de FOCUS SAM binnen de wielersport keihard op de proef stellen. Omdat Fabian zowel FOCUS-ontwikkelaar als ploegrenner is, kan hij zijn indrukken en ervaringen op de trail meteen voor de permanente doorontwikkeling en constructie van nieuwe projecten gebruiken.

Een jong en succesvol project, want niet alleen de FOCUS SAM wist te overtuigen: het team wilde zich in het eerste jaar in nationale en internationale wedstrijden bewijzen en wist meteen titels en successen te behalen. Fabian Scholz won het algemeen klassement van de Specialized-SRAM Enduro Series. Markus Reiser behaalde de derde plaats, terwijl Tobias Reiser de dagzege tijdens de finale in Leogang binnenhaalde en bovendien Duitse vicekampioen in 2014 werd.

Afbeelding
Afbeelding

Een geweldig eindresultaat die smaakt naar meer. In het seizoen 2015 zal het FOCUS Trail Team aan alle wedstrijden van de Specialized-SRAM Enduro Series, European Enduro Series en geselecteerde wedstrijden van de World Series meedoen.

De ploegenfiets: FOCUS SAM 1.0 Trail Team. Daarnaast wordt voor trainingsdoeleinden ook de FOCUS Raven 29R ingezet.

Volg het Trail Team op Facebook en Instagram:

Facebook
Instagram 

Ons team gebruikt
de FOCUS SAM

Linkje
Afbeelding
social share