Testrapporten / Spine modellen

Afbeelding

FOCUS SPINE SL DUIDELIJKE PRIJS / KWALITEITSTOPPER

Het grootste Europese tijdschrift "Bike" heeft de FOCUS SPINE SL in de trailbiketest* onderscheiden met de prijs-/kwaliteitstip en het cijfer "zeer goed". Al voordat ze op het zadel plaatsnamen, waren de testers zeer enthousiast over het design van de FOCUS SPINE: "Het design van het carbon frame is een schot in de roos." Maar ook op de trail slaat de SPINE SL een geweldig figuur: "De veringskarakteristieken zien er net zo comfortabel uit als het onderstel aanvoelt." Lees meer

Afbeelding

FOCUS SPINE FACTORY TESTWINNAAR

Het tijdschrift Bike & Trekking heeft vier allroundfietsen met elkaar vergeleken. Onze Focus Spine Factory werd beter getest dan de concurrerende Cannondale Habit Carbon 27,5”, Canyon Nerve AL 9.0 LTD 29” en de Specialized Camber Elite Carbon 29”. "Het is een grappig gegeven, maar als een fiets er goed uitziet, is het meestal ook een goede fiets en dat geldt zeker voor de Focus Spine." Lees meer

Afbeelding

FOCUS SPINE FACTORY BESTE TRAILBIKE

De FOCUS SPINE Factory is de winnaar van de grote trailbiketest van het Enduro Mountainbike Magazine. Het Duitse vaktijdschrift heeft negen trailbikes eens wat nauwkeuriger onder de loep genomen en de SPINE is als winnaar uit de bus gekomen. Maar niet alleen de eindoverwinning is voor FOCUS. De SPINE Factory biedt tevens de beste prijs-kwaliteitverhouding. De testers waren met name te spreken over de perfecte mix van speelsheid en looprust. Lees meer

Afbeelding

Met de SPINE kun je zeer lange tochten rijden. De SPINE is een trail- en tourfully met een veerbereik van 120 mm. Trailpassages kun je wendbaar en makkelijk overbruggen.

JE BENT DOL OP TRAILS.

SNEL

Tochten met een veerbereik van 120 mm hoeven niet langzaam te zijn. Onze op voorwaartse energie geënte geometrie brengt je naar nieuwe topprestaties.

BEHENDIG

Afgestemd op jouw tour- en trailbehoeften: het speelse karakter van onze Spine is perfect uitgebalanceerd.

LIEFDE VOOR DETAIL

Twee bidonhouders, geïntegreerde kabels en hevels van carbon – de Spine is de meest praktische en mooiste bike op de trail.

Tapered headtube

Door de conisch gevormde stuurbuis wordt de stuurkop stijver, terwijl tegelijkertijd het gewicht van het stuurgedeelte wordt verlaagd.

 

internal cable routing

De kabels en hydraulische leidingen worden in het frame geplaatst en zijn zo optimaal beschermd. Dat zorgt voor een strakke look en een langere levensduur van de kabels, zodat jij altijd zonder problemen kunt schakelen en remmen.

triple butted tube design

Geconificeerde aluminium buizen zijn bij een gelijkblijvende buitendiameter zo gevormd dat de wanddikte op plaatsen die zwaarder worden belast dikker is. Aluminium buizen van FOCUS zijn drievoudig geconificeerd. Hierdoor wordt het gewicht verlaagd zonder concessies te hoeven doen op het gebied van de stabiliteit.

BB Pressfit

Pressfit 30 combineert de voordelen van BB30- en Pressfit-binnenlagers. Pressfit 30 beschikt over een voorgemonteerde dichting in de schalen om de levensduur van de lagers te verlengen. 

SSPS

Om ervoor te zorgen dat alle wielmaten dezelfde kwaliteit bieden, worden alle aangeboden framehoogten individueel geconstrueerd. Door deze Stable Stiffness Per Size (SSPS)-productie wordt gewaarborgd dat alle framevarianten een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid bieden.

6 years warranty

Door permanente controles en de inzet van geavanceerde productiemethoden bieden wij de hoogste carbonkwaliteit met een lange levensduur. Daarom bieden wij op alle FOCUS-carbonframes en -vorken een fabrieksgarantie van 6 jaar.

full carbon linkage

De compleet van carbon gemaakte aansturing van de achterbouw zorgt voor een optimale verhouding van stijfheid en gewicht.

DonnaBij DONNA staan onze dames centraal. Wij letten op de essentiële verschillen. De contactpunten op de fiets zijn doorslaggevend. Daarom kiezen wij bij stuur en zadel voor speciale damesonderdelen. Zodat je je lekker voelt op de fiets, ongeacht je stijl van fietsen. Jouw voorkeuren, jouw kleuren, jouw fiets. De focus is op jou gericht.

Beste Trail bike Focus Spine

Beste Trail bike Focus Spine

Lees het verhaal

Vind een dealer

family bike