Sneller aan de finish.

Price from

€ 1

Je zit zwaar tegen je limiet aan en gaat plankgas. Meer is niet mogelijk, maar de RAVEN draagt je verder. Met deze lichte hardtail van carbon bereik je de finish sneller dankzij een adembenemende versnelling, een soepele handling en een verbluffend comfort. Kies je voor 27,5"- of 29"-wielen? Je lengte en jijzelf vormen hiervoor de graadmeter. De wedstrijdbike van het Focus XC-team rond Florian Vogel - nu ook voor jou verkrijgbaar.

Testrapporten / Raven modellen

Image

FOCUS RAVEN FACTORY Alles draait om snelheid

BikeRadar heeft de FOCUS RAVEN Factory aan een exclusieve test onderworpen. Het resultaat: 4 van 5 sterren. Maar je moet eigenlijk het hele verhaal lezen, want de FOCUS RAVEN Factory is nogal een speciale fiets. BikeRadar liet zich zelfs meeslepen in hun enthousiasme, zoals uit het volgende citaat blijkt: "De wereld is er leuker op geworden, omdat deze fiets bestaat." Lees meer

Image

FOCUS RAVEN MAX 1e plaats mtb news user award

Het blijft prijzen regenen voor de FOCUS Raven Max. Nu heeft de snelle hardtail nog een belangrijke prijs binnengesleept. De users van MTB-News.de hebben hun mountainbike van het jaar gekozen. Dit is toch wel de meest onafhankelijke en beste jury die je je kunt wensen. Lees meer

Image

Met de RAVEN race-hardtail kun je deelnemen aan cross-country-wedstrijden of marathons. De RAVEN MAX is voor de profrenner bedoeld en wordt tijdens wereldbekerwedstrijden ingezet. De bike is licht en zeer stijf.

JE WILT SNELLER ZIJN.

LICHT

Dankzij onze hoogwaardige carbontechnologie weegt onze RAVEN slechts 885 gram. Een van de meest lichte frames binnen de wielerwereld – dat ook nog eens geweldige prestaties levert.

ERVAREN WERELDBEKER-BIKE

Tijdens wereldbekers schittert onze RAVEN regelmatig. Alleen wie voor deze zware test slaagt, is volgens ons goed genoeg voor jou.

COMFORTABEL & STIJF

Een vernuftig vezelontwerp en doordachte buisdiameters bij zitbuis, staande achtervork, trapas en stuurkop – zo stijf als nodig en zo comfortabel als mogelijk.

Tapered headtube

Door de conisch gevormde stuurbuis wordt de stuurkop stijver, terwijl tegelijkertijd het gewicht van het stuurgedeelte wordt verlaagd.

 

RAT

R.A.T. staat voor Rapid Axle Technology. Het is het eerste steekassysteem dat de stabiliteit en de zijwaartse stijfheid van een steekas met een extreem snelle wielwissel combineert. Het gepatenteerde systeem is beschikbaar voor alle race- en cyclocrossmodellen met schijfremmen en voor onze race-MTB's FOCUS O1E en Raven.

internal cable routing

De kabels en hydraulische leidingen worden in het frame geplaatst en zijn zo optimaal beschermd. Dat zorgt voor een strakke look en een langere levensduur van de kabels, zodat jij altijd zonder problemen kunt schakelen en remmen.

BB Pressfit

Pressfit 30 combineert de voordelen van BB30- en Pressfit-binnenlagers. Pressfit 30 beschikt over een voorgemonteerde dichting in de schalen om de levensduur van de lagers te verlengen. 

SSPS

Om ervoor te zorgen dat alle wielmaten dezelfde kwaliteit bieden, worden alle aangeboden framehoogten individueel geconstrueerd. Door deze Stable Stiffness Per Size (SSPS)-productie wordt gewaarborgd dat alle framevarianten een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid bieden.

6 years warranty

Door permanente controles en de inzet van geavanceerde productiemethoden bieden wij de hoogste carbonkwaliteit met een lange levensduur. Daarom bieden wij op alle FOCUS-carbonframes en -vorken een fabrieksgarantie van 6 jaar.

DonnaBij DONNA staan onze dames centraal. Wij letten op de essentiële verschillen. De contactpunten op de fiets zijn doorslaggevend. Daarom kiezen wij bij stuur en zadel voor speciale damesonderdelen. Zodat je je lekker voelt op de fiets, ongeacht je stijl van fietsen. Jouw voorkeuren, jouw kleuren, jouw fiets. De focus is op jou gericht.

FULLY FOCUSED

FULLY FOCUSED FULLY FOCUSED is a five-part mini series following world-class rider Florian Vogel throughout the 2016 season. Up-close and personal, the cameras are there to capture the trials, trails and tribulations of the European Cross-Country Champion and World Cup winner, as well as fly-on-the-wall access to his family and the FOCUS XC Team, seeing the roles they play in his life as an elite athlete.

Lees het verhaal
FULLY FOCUSED

Vind een dealer

family bike