SPINE CARBON, SPINE ALU, SAM CARBON EN RAVEN MAX

FOCUS PRESENTEERT VOOR 2016 VIER SPIKSPLINTERNIEUWE MODELLEN BINNEN HET MOUNTAINBIKE-SEGMENT

Al in mei presenteerde FOCUS voor de genodigde internationale vakpers drie compleet nieuw ontwikkelde mountainbikes. FOCUS SAM Carbon – een compromisloze Enduro-racebike met een veerbereik van 160 mm, FOCUS SPINE – een volledig nieuw geconcipieerde trail- en touringbike met een veerbereik van 120 mm en de nieuwe FOCUS Raven MAX – de ultieme crosscountry/marathon-hardtail in de strijd om seconden.

Afbeelding
Afbeelding

120 mm veerbereik, hoofdframe van carbon en achterbouw van carbon bij het topmodel. De SPINE slaat de brug binnen het 120 mm trailbike-segment met bravoure – de vakpers is overtuigd van de rijeigenschappen en is vol lof over deze fiets. De basis hiervoor wordt gevormd door de gevoelige en verfijnde achterbouw in combinatie met de moderne en veelzijdige geometrie. Ook de SPINE ALU komt met prijsagressievere versies in de handel.

Fabian Scholz van het FOCUS-trailteam behaalde met de tegenhanger van aluminium al in 2015 een serie overwinningen in de Specialized Enduroseries. De SAM Carbon maakte een perfecte intrede: tijdens de Duitse kampioenschappen Enduro werden alle drie podiumplaatsen bezet door renners die op deze bike reden – chapeau! Dankzij een veerbereik van 160 mm, een agressieve geometrie en een zeer gevoelig onderstel, is de SAM Carbon de perfecte keuze voor enduro-specialisten die tot het uiterste gaan.

Afbeelding

Gelijktijdig met de succesvolle lancering van de Raven MAX tijdens de Crosscountry-Worldcup in Albstadt, behaalt Florian Vogel van het FOCUS XC-team al zijn tweede Worldcup-podiumplaats van dit jaar. Deze nieuwe hardtail met comfortabele en tegelijkertijd pijlsnelle karaktereigenschappen, schittert aan de wereldtop van de mountainbikesport. Jarenlange ontwikkelingsinspanningen en een enorme knowhow vormen ook hier de basis voor een frame met een ongelofelijk gewicht van 885 g – één van de op dit moment lichtste frames binnen zijn klasse.

OUR NEW MOUNTAINBIKES

FOCUS SAM

social share