Onze Factory Spec is een specifiek model binnen een bike-familie dat een FOCUS-medewerker geheel volgens zijn eigen wensen heeft samengesteld. Onze medewerkers zijn enthousiaste fietsers. Ze hebben elk jaar grootse plannen en maken veel mee op de fiets. Precies op zo'n specifiek avontuur hebben ze hun Factory Spec-model afgestemd – met een prijs-kwaliteitverhouding waarmee ze de fietsen zonder problemen ook aan hun vrienden kunnen aanbevelen. Het speciale design is het puntje op de i van de Factory Spec.

Afbeelding
Afbeelding

PARALANE Factory

Mijn Factory PARALANE is geschikt voor "gravel". De S-One-banden van Schwalbe hebben een licht profiel en bieden dankzij een bandbreedte van 30 mm extra grip op het zanderige deel van de route. De 1 x 11-versnelling is simpel, eenvoudig en vooral onderhoudsarm. Ik heb voor de voordelige Apex-groep van Sram gekozen. Hiermee wordt de fiets duidelijk goedkoper – bij dezelfde schakelprestaties in vergelijking met de topgroepen. Het geld dat ik hiermee bespaar, investeer ik in de lichte, maar robuuste 30 Course-wielset van Zipp. Deze is tubeless-ready en echt geweldig. Bovendien is mijn stuur met 440 mm breder en de stuurpen met 90 mm korter dan normaal – hierdoor heb ik meer controle in glibberig terrein.

Paralane Factory

Afbeelding

Jeremy Powers in Iceland

Wij hebben de proef op de som genomen en de Amerikaanse cyclocross-kampioen Jeremy Powers naar IJsland gestuurd om de grenzen van de PARALANE op te zoeken. Hier volgt zijn reisverslag.

Lees het verhaal

Afbeelding