div>

Heet ijzer

Van de Trail Smith

Hoeveel is nodig om een mens gelukkig te maken? Niet veel, zoals uit onze video van een fietsrondje na het werk blijkt. Een simpele mountainbike die altijd in is voor een avontuur en volledig is afgestemd op plezier, is voldoende. Onze FOCUS BOLD-hardtail met Plus-banden: vanuit de werkplaats zo het bos in: dat is een echte trailbike.

Afbeelding

Helm op, handschoenen aan en de berg op. Een langzame warming-up om er in te komen. Terwijl mijn lichaam zich opwarmt, heb ik mijn doel voor ogen. Mijn metier, mijn muze, mijn bos. Je moet het ijzer smeden als het heet is. Langzaam verhoog ik het aantal omwentelingen. Mijn benen stoempen in de pedalen. Ik vind een perfect ritme en ga steeds sneller. De weg vervormd zich, kronkelt door het bos. Ik ga heuvels over en bochten in. Elke beweging is perfect.

Afbeelding
Afbeelding

Mijn longen zijn als een blaasbalg aan het pompen. Ik probeer rustig te blijven en regelmatig te trappen. Ik haal diep adem. Ik mag mezelf niet over mijn toeren jagen. Ik ben op zoek naar de optimale snelheid en mijn perfecte trailtemperatuur. Ik voel me licht. Ik wordt overspoeld door euforie. Dit is mijn werk. Dit is wat ik kan. 

Afbeelding

De perfecte temperatuur om te smeden is bereikt. De grond is heerlijk los en zacht. Perfect bewerkbaar. Ik trap krachtig door en versnel. Ik raad de bocht in, stofwolken spatten omhoog. Het ruikt naar opgestoven bosgrond. Uniek. Een geur die alleen wij mountainbikers kennen. De legering klopt, de trailmix is perfect.

Afbeelding

Er borrelt een enorme, vurige passie in mij op. Langzaam komt het besef. Weer een ronde na het werk die geweldig is. Weer een trailtocht die de moeite waard was. Ik combineer steile wanden met sprongen, compressie met bochten en mijn bike met de biergarten. En zo ontstaat een totaalkunstwerk. 

Afbeelding

Een laatste zwier vanuit de pols en het werk is voltooid. De sporen zijn niet te missen. Mijn gezicht wordt gesierd door diepe vouwen van vreugde. En nu moet het gerede product met verfrissend vocht worden afgekoeld. De kroonkurk sist, mijn lichaam wasemt uit. Dit was een geweldig succes, dit trailavontuur ga ik opnieuw aan. Dit unicaat gaat in serieproductie.

Afbeelding

Onze Trail Smith gebruikte
de FOCUS BOLD.

Afbeelding
social share