Aandrijvingssystemen voor e-bikes

Het belangrijkste onderdeel van je e-bike is de elektrische aandrijving die je op belangrijke momenten ondersteunt en een extra portie energie voor meer plezier op de trail biedt. Voor diverse toepassingen zijn er echter ook verschillende aandrijvingen. FOCUS gebruikt altijd de passende elektrische motor voor jouw avonturen, zodat je kunt genieten van maximale rijprestaties.

Voor elke toepassing de juiste elektrische ondersteuning

Afbeelding

SHIMANO STEPS MTB E8000

Afbeelding

COMPACT EN GEÏNTEGREERD VOOR MAXIMALE PRESTATIES

// Compacte motor voor een performance-geometrie
// Lichtgewicht van minder dan 3,2 kg
// Compact, geïntegreerd design
// Hoge prestaties, 70 Nm (max.), 250 W
// Smalle Q-factor voor klassiek MTB-rijgevoel
// Korte liggende achtervorken voor een hogere wendbaarheid
// Optimale trapaspositie voor geweldige rijeigenschappen
// Intuïtieve bediening

Afbeelding
Afbeelding

Om je een maximaal rijplezier² met onze elektrische mountainbikes op de trail te kunnen bieden, hebben wij gekozen voor de krachtige en dynamische aandrijving SHIMANO STEPS MTB. SHIMANO STEPS MTB overtuigt door de compacte bouwwijze en het lage gewicht (onder 3,2 kg). Dankzij deze voordelen kunnen onze ingenieurs een geometrie construeren die lijkt op die van een mountainbike zonder aandrijving. Hoe dat werkt? SHIMANO plaatst de aandrijfas van de trapas zo ver mogelijk naar achteren. Hierdoor kunnen wij onze elektrische mountainbikes voorzien van een korte liggende achtervork en bieden wij je zo een extreem wendbare fiets. Door de compacte constructie van de SHIMANO STEPS MTB blijft ook de Q-factor bij 177 mm. Hierdoor beschikken onze elektrische performance MTB's over dezelfde pedaalpositie als mountainbikes zonder aandrijving, zodat je net zo snel en dynamisch de bocht in kunt rijden zonder de grond te raken. Wij voorzien deze bikes met een x², omdat ze je fietsbeleving vergroten.

Meer over SQUARED EXPERIENCE

Afbeelding

Met de modellen beschik je over een zo licht mogelijke elektrische MTB met een laag zwaartepunt en een trailgerichte handling. De elektrische ondersteuning kan vrij worden gekozen tussen de modi ECO, TRAIL en BOOST. Terwijl je in de ECO-modus stroombesparend naar het begin van de trail fietst, biedt de TRAIL-modus superdynamisch rijplezier. Een maximale krachtontplooiing voor steile en veeleisende uphill-trails biedt de BOOST-modus.T.E.C.

In combinatie met het door FOCUS ontwikkelde en op maat gemaakte energieconcept T.E.C. (TAILORED ENERGY CONCEPT) kun je zelfs nog meer uit je elektrische MTB van FOCUS halen: een enorme 378 Wh-accu werd perfect in de onderbuis geïntegreerd en een extra accu kan indien nodig snel en eenvoudig op de onderbuis worden bevestigd. Dat resulteert samen in 756 Wh power voor een uitgebreide trailtocht. Door de slimme smart rack heb je de beschikking over talloze aanvullende mogelijkheden om alle benodigdheden mee te nemen.

Meer over T.E.C.

Afbeelding

FIREBOLT-bediedingseenheid

Een ander voordeel van de SHIMANO STEPS MTB is de eenvoudige handling en bediening. Met de ergonomische Firebolt-schakelaar kun je snel tussen de ondersteuningsniveaus wisselen. De shifter voor de versnellingswisseling heeft dezelfde ergonomische vorm. Hierdoor kan deze op dezelfde manier en dus intuïtief worden bediend, waardoor het ondersteuningsniveau makkelijker op de actuele situatie kan worden aangepast, zonder dat je de controle over de cockpit verliest. Je rijdt economischer en komt nog verder.

// Comfortabel schakelen
// Robuust design
// Intuïtieve indeling
// Bedieningseenheid voor duwhulp

Afbeelding

DISPLAY

Het overzichtelijke en intuïtieve kleurendisplay zit goed beschermd tussen stuur en stuurpen en valt in het prachtige en strakke ontwerp van je elektrische MTB helemaal niet op. In één oogopslag zie je welke ondersteuningsmodus staat ingesteld en hoe vol de accu nog is. Voor een optimale interconnectiviteit zorgt een Bluetooth- en ANT Private-chip. Op deze manier kan het systeem contact maken met je smartphone en werkt perfect samen met de Di2-versnelling van SHIMANO.

// Kleuren LCD-display biedt een intuïtieve en duidelijke weergave
// Compact en in het totaalbeeld van de bike geïntegreerd
// Optimaal beschermd tussen stuur en stuurpen
// Interconnectiviteit dankzij ANT Private (Di2) en Bluetooth-verbinding

Afbeelding

Bikes

JAM²

Full Suspension Mountain Bike
All-Mountain

Meer over de JAM²


FOCUS BOLD²

Hardtail Mountain Bike
Tour/Trail

Meer over de FOCUS BOLD²


IMPULSE EVO RS

Afbeelding

KRACHTIG EN SLIM VOOR ONEINDIG PLEZIER IN HET TERREIN

// Geoptimaliseerde motorbehuizing voor de sportieve inzet
// Speed-versie ondersteunt tot 45 km/uur
// Inclusief smartphone-koppeling en navigatie-app
// Service-interface maakt eenvoudige software-updates mogelijk
// Behoedzaam schakelen dankzij shift-sensor

Afbeelding

IMPULSE EVO RS MOTOR

De IMPULSE EVO RS-motor profileert zich als de meest onvermoeibare elektrische aandrijving met 612 Wh. In tests komt hij regelmatig met het hoogste uithoudingsvermogen uit de bus. Maar ook de versnelling is uitstekend. In de ultra-modus versnelt de IMPULSE EVO RS extreem snel. De compacte motor maakt een korte wielstand mogelijk: perfect voor de sportieve inzet. Voor echt snelle ritten staat zelfs een speed-versie van de IMPULSE EVO RS ter beschikking die een ondersteuning van tot wel 45 km/uur biedt.

Afbeelding

// Sterkere transmissie, geschikt voor een max. draaimoment van 80 Nm
// Minimale geluidsontwikkeling
// In de motor geïntegreerde trapfrequentiesensor voor een gevoeligere besturing van de motorondersteuning
// Innovatieve as met veel tanden voor een veilige montage van de trapas
// Stroomvoorziening van verlichtingsinstallatie via de motor
// Snelle gegevensoverdracht dankzij CAN-bus

Afbeelding

IMPULSE EVO-ACCU

Of de accu nu volledig geïntegreerd is in de onderbuis of op een slimme manier op de onderbuis is geplaatst: beide IMPULSE EVO-accuvarianten zijn gebaseerd op dezelfde technologie. Met elk 50 krachtige cellen en een capaciteit van 17 Ah worden krachtreserves voor een actieradius van tot wel 200 km beschikbaar gesteld. Duurzaamheid, eenvoudige handling en korte oplaadtijden zijn de andere sterke punten van de IMPULSE Evo-accu's. En dankzij de dubbele functie van de oplaadaansluiting die ook als service-interface fungeert, worden software-updates van het systeem heel eenvoudig.

Afbeelding

IMPULSE EVO LCD Smart Display

Het IMPULSE EVO Smart-display maakt gebruik van je smartphone. Hiermee fungeert het enerzijds als boordcomputer van je e-bike en dankzij de Bluetooth-verbinding ook als navigatiesysteem. Dankzij de standaard USB-aansluiting kan bovendien de smartphone worden opgeladen. De IMPULSE EVO-bedieningseenheid maakt de bediening van je e-bike simpel: de heldere display-weergave zorgt ervoor dat je altijd overzicht houdt.

// XXL-accu met 612 Wh
// Maximale power dankzij ultra-modus
// Motorbehuizing geoptimaliseerd voor sportieve toepassing
// Speed-versie ondersteunt tot 45 km/uur
// Inclusief smartphone-koppeling en navigatie-app

Afbeelding

IMPULSE EVO navigatie-app

De smartphone zit goed beschermd in de tas en toch kun je alle navigatie-instructies volgen: dankzij de navigatie-app op basis en de Bluetooth-verbinding toont het IMPULSE EVO-display de route naar je bestemming. De USB-oplaadaansluiting waarborgt de stroomvoorziening van de smartphone, ook als de accu van de smartphone leeg raakt. Overzichtelijk menu, routes plannen op basis van de actuele accucapaciteit en routes registreren en opslaan: dat is allemaal mogelijk met de IMPULSE EVO navigatie-app. De IMPULSE EVO navigatie-app kan gratis in de App Store of in de Google Play Store worden gedownload.

// Communicatie via Bluetooth met Impulse-display
// Zeer overzichtelijk
// Routeberekening
// Synchronisatie met Naviki-server
// Kosteloos via App Store beschikbaar

Afbeelding

Bikes

JARIFA I29

Hardtail Mountain Bike
Sport

Meer over de JARIFA I29


JARIFA I STREET

All-round
Trekking

Meer over de JARIFA I STREET


BOSCH Active en Performance CX

Afbeelding

KRACHTIG EN STIL VOOR BETROUWBARE PRESTATIES


// Veilig op pad met een bijzonder robuuste motoreenheid
// Behoedzaam wegrijden voor fietsers die hechten aan comfort
// Krachtige 500 Wh accu
// Krachtig en stil met korte oplaadtijden
// Schakelherkenning voor soepel schakelen

Afbeelding

Bikes

JARIFA

Hardtail Mountain Bike
Sport

Meer over de JARIFA


AVENTURA

All-round
Trekking

Meer over de AVENTURA


social share