Het grootste Europese tijdschrift "Bike" heeft de FOCUS SPINE SL in de trailbiketest* onderscheiden met de prijs-/kwaliteitstip en het cijfer "zeer goed".

Al voordat ze op het zadel plaatsnamen, waren de testers zeer enthousiast over het design van de FOCUS SPINE: "Het design van het carbon frame is een schot in de roos." Maar ook op de trail slaat de SPINE SL een geweldig figuur: "De veringskarakteristieken zien er net zo comfortabel uit als het onderstel aanvoelt."

"Net als in de test in BIKE 1/16 deed ook de SL-versie van deze 27,5-inch bike zijn naam als "trailkiller" alle eer aan. De fietser zit centraal op de bike en blijft dankzij het brede stuur, het stijve frame en de telescoop zadelpen zelfs op zeer lastige passages lachen.

Dankzij een grote bandbreedte aan versnellingen en de remote lockout is de Spine tevens geschikt voor lange tochten op een vaste ondergrond."

Conclusie: Geslaagd onderstel, moderne geometrie en een zinvolle uitrusting vormen een pakket dat je voor 3799 euro maar moeilijk kunt weerstaan.

De volledige test staat te lezen in de Bike-uitgave 6/2016.

 

*Er werden acht trailfully's getest. Acht fietsen kregen het cijfer "zeer goed", de prijs-/kwaliteitstip werd maar één keer toegekend.

Afbeelding
Share on social media