Bicycling Australia

Het tijdschrift Bicycling Australia heeft onze FOCUS CAYO onderworpen aan een zorgvuldige test en trok enkele zeer interessante conclusies. De CAYO Ultegra is "een fiets die zowel binnen de wedstrijdcontext presteert alsook comfort en prestaties biedt voor lange-afstandstochten." Het tijdschrift was met name te spreken over de geweldige frameset: een doordachte constructie, een smaakvol ontwerp en een licht en beweeglijk frame dat voor deze prijs maar zelden te vinden is.

"Het Cayo-frame van deze fiets was identiek aan het frame van het Cayo-topmodel en weegt in maat medium 860 g − en 840 g in deze maat 54 cm. Hiermee is het Cayo-frame qua gewicht een leider binnen zijn klasse. Een licht frame is echter niks waard als de rijeigenschappen doen denken aan die van een natte spons. De Cayo presteert zeer goed op dit gebied. Focus is er in geslaagd een frameset te ontwikkelen die ondanks het lage gewicht op velerlei gebied scoort.
Ik heb de Cayo ook gebruikt op trajecten met meerdere beklimmingen en voor mijn trainingsrondjes. De Cayo leek zich hier erg thuis te voelen. Het frame maakt nogal indruk en combineert positieve endurance-kenmerken met een bewonderenswaardige stijfheid en starheid tijdens zwaardere belastingen en versnellingen."

Conclusie: Een zeer veelzijdige fiets die geschikt is voor iedereen die houdt van snelheid, trainen, klimmen en toeren. Deze fiets beheerst al deze disciplines perfect. De kwaliteit van de frameset is dusdanig dat het ook de moeite waard is om later onderdelen te upgraden.

Hier staat de volledige test van Bicycling Australia te lezen.

Afbeelding
Share on social media